27 oct. 2010

Bloggroll

E adevarat ca pentru blogerii - persoane publice, e mai usor sa obtii succesul in bloging. Mai toti ii stiu si vor sa-i citeasca pe Ciutacu, Mircea Badea, Bendeac sau Elena Udrea de exemplu, de partea cealalta se situeaza titanii, persoane non publice, care au reusit sa obtina succesul cu blogu-rile lor, precum Alexandru Negrea, Vali Petcu (Zoso), Cetin Anetcea (Arhi), Ramona Iftode (Dojo), Boby Voicu, Pyuric alis Cristina Chipurici sau Andrei Dutu (Zambesc.com) si lista poate continua dar ma opresc aici, acestia din urma au reusit numai prin perseverenta si calitatile lor sa se situeze in fruntea clasamentelor si printre preferintele cititorilor. Ei bine si ei la randul lor lucrand in media sau IT, avand cunostinte despre SEO sau marketing, jurnalisti sau pur si simplu numai din pasiune de a scrie un blog au ajuns sa cunoasca succesul in blogosfera.

Tot asa cum nu inveti matematica fara sa auzi de Pitagora sau Abel nu poti face blogging fara sa auzi de acestia sau sa nu ii "rasfoiesti" putin, daca vrei sa aduci putina calitate in blogul tau. Din motoare de cautari aceste bloguri vor iesi in fata bineinteles, dar mie imi place sa calatoresc din bloggrol in bloggrol si uite asa dau peste bloguri interesante, unele foarte frumoase, foarte simple si curate. Sunt oameni de toate varstele si toate genurile in spatele lor, sunt oameni care stiu sa scrie, stiu sa se exprime si stiu sa te atraga prin ceea ce se intampla pe blogul lor. Acestia fac parte din marea tagma a blogerilor ce tind spre succes (online), multi dintre ei deja cunoscuti avand cititori fideli si descoperiti de altii cu fiecare zi ce trece. Nu pot totusi sa nu dau zilnic peste asa zisii blogeri intre ghilimele, care upkoad-eaza manele, filme, videoclipuri sau cei care se amagesc ca se vor imbogati rapid daca au 95% din blog reclame sau mai stiu eu ce site-uri sau cu ce metode otrvesc mediul online. Intrusii sau mai bine spus "distrusii" astia, habar nu au ce este un blog in schimb intoxica internautii cu site-urile lor de prost gust.
Stiu ca un link/exchange e bun, ne ajuta la indexare dar de ce sa avem un bloggrol asociat cu un site care nu ne place sau nu e pe gustul nostru.  Pe de alta parte daca voi pune in blogroll numai link-uri precum Zoso, Arhi etc. nu ma vor face mai celebru si nici mai popular sigur nu-mi vor da un linkback. Cu sau fara blogroll succesul se obtine prin munca, cu rabdare si pasiune, invatand din experienta ta si a altora, cautand perfectiunea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu